SCHIMBAREA – intensitatea imaginaţiei şi sentimentelor noastre

SCHIMBAREA - intensitatea imaginaţiei şi sentimentelor noastre        

     Ne făurim lumea care ne înconjoară prin intensitatea imaginaţiei şi sentimentelor noastre, şi ne iluminăm sau întunecăm vieţile prin conceptele pe care le păstrăm despre noi. Nimic nu ne e mai important decât concepţia despre noi, şi cu atât mai adevărat este acest lucru atunci când ne referim la conceptul nostru despre Cel ascuns, adânc, în noi. Cei care ne ajută ori îngreunează, fie că ştiu fie că nu, sunt servitori ai legii care făureşte împrejurările exterioare în armonie cu natura noastră interioară. Este concepţia noastră despre noi înşine cea care ne eliberează sau constrânge, deşi ea poate folosi mijloace materiale pentru a-şi atinge scopul.

Pentru că viaţa modelează lumea exterioară pentru a reflecta aranjamentele interioare ale minţilor noastre, nu e altă cale de a ne apropia perfecţiunea exterioară în afară de transformarea noastră. Nici un ajutor nu vine din afară; înălţimile spre care ne ridicăm ochii sunt cele din raza interioară. Este aşadar conştienţa noastră cea spre care trebuie să ne întoarcem ca fiind singura realitate, singurul fundament pe care toate fenomenele pot fi explicate. Ne putem baza absolut pe dreptatea acestei legi de a ne oferi numai ceea ce e în natura noastră de Sine. A încerca să schimbăm lumea înainte de a ne schimba conceptul despre noi înşine înseamnă a lupta împotriva firii lucrurilor.

Nu poate fi vreo schimbare exterioară până ce nu e o schimbare interioară.

Precum înăuntru, aşa şi afară. Tot ce facem, neînsoţit de schimbarea de conştienţă, e numai reajustare inutilă a suprafeţei. Oricât ne trudim ori luptăm, nu putem primi mai mult decât ce presupunerile noastre subconştiente afirmă. A protesta împotriva a orice ni se întâmplă înseamnă a protesta împotriva legii fiinţei noastre şi a conducerii noastre asupra propriului destin. Dacă am deveni la fel de înflăcăraţi în privinţa ideilor noastre precât de înflăcăraţi suntem împotriva celor ce nu ne plac, ne-am înălţa spre planul idealului nostru la fel de uşor pe cât coborâm la nivelulurile inferioare.

Neville Goddard

Explorarea Sinelui Superior

2 thoughts on “SCHIMBAREA – intensitatea imaginaţiei şi sentimentelor noastre”

  1. Pingback: Control Subiectiv Imaginatia - mintea şi sufletul, arhetipul Creaţiei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: