Șapte pași spre iluminare – Iubeşte adevărul

Șapte pași spre iluminare - Iubeşte adevărul, chiar dacă te dezavantajează

1 Primul pas este să ştii că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţa ta şi, pentru aceasta, trebuie să-L iubeşti şi să-I fii recunoscător pentru tot ce ai şi pentru toate evenimentele care şi se întâmplă; să fii mulţumit cu ceea ce ai şi cu ceea ce nu ai ; acest pas se numeste DEVOŢIUNE.

2 Al doilea pas este să te iubeşti pe tine însuţi, în fiecare zi. Când te trezeşti si înainte de a adormi, spune: „Sunt important, am valoare, sunt capabil, sunt inteligent, sunt iubitor, astept mult de la mine, nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.” Acest pas se numeşte RESPECT DE SINE.

3 Al treilea pas este să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi, dacă tu gândeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui; dacă tu gândeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă tu gândeşti că eşti capabil de iubire şi devotament, iubeşte fără teamă tot ceea ce a creat Dumnezeu în jurul tău ; dacă tu gândeşti că nu există obstacol pe care să nu-l poţi depăşi, atunci propune-ţi obiective în viaţă şi luptă pentru realizarea lor, până când le vei obţine. Acest pas se numeşte MOTIVARE.

4 Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obţine partea lor, tu o vei obţine pe a ta. Să nu păstrezi în inima ta ranchiuna împotriva nimănui, căci acest sentiment nefast nu te va lăsa să fii fericit. Trebuie să-L laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu iartă şi uită. Acest pas se numeşte ONESTITATE.

5 Al cincilea pas este să nu iei absolut nimic, de la nimeni, din ce nu îţi aparţine; aminteşte-ţi că, potrivit legilor implacabile ale naturii, dacă o faci, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare. Acest pas se numeşte CINSTE.

6 Al saselea pas este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere fizic, mental sau spiritual; toate fiinţele Pământului au dreptul să fie respectate şi iubite. Acest pas se numeşte NON – VIOLENŢA.

7 Ultimul pas este să observi cu atenţie ce este în jurul tău; să descoperi mereu în fiecare lucru, eveniment, fiinţă, partea lui bună şi nu lipsurile. Ajută-i pe cei care au nevoie, fără să te gândeşti că nu vei primi nimic în schimb. Iubeşte adevărul, chiar dacă el te dezavantajează. Acest pas se numeşte DISCERNĂMÂNT.

Copile, secretul succesului pe calea care duce la fericire are şi un pret: Trebuie să renunţi pentru totdeauna la desertăciunile acestei lumi.  Este foarte greu, dar şi răsplata e foarte mare.  

 -Sursa-    

   Swami Venkatesananda

                                  

5 thoughts on “Șapte pași spre iluminare – Iubeşte adevărul”

  1. Aceste idei reprezintă un fel de sincretism pseudoreligios, al carui scop este sa te desparta de Dumnezeul cel adevărat, revelat în Sfânta Treime. Prin accentul pe „sine”, te îndreaptă pe nebăgate de seamă către mândrie.

  2. De multe ori uitam ca suntem scantei divine. Scopul nu e sa devenim infatuati pentru ca in final suntem si noi parte din unversul creat, Scopul acestor pasi e sa ne bucuram de existenta, sa realizam ca suntem parte din Dumnezeu, sa-L iubim caci El este Sursa creatiei si sa relfectam aceasta iubire in relatia cu noi insine si cu cei din jurul nostru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: