Reguli de viata ale lui Paracelsus-Suntem ființe minunate

Reguli de viata ale lui Paracelsus-Suntem ființe minunate

REGULA VIEȚII NR.1:

Îmbunătățește-ți starea de sănătate… Pentru a face acest lucru, trebuie să respirăm cât mai des cu putință, profund și ritmic umplându-ne plămânii cu aer proaspăt. Bea în fiecare zi, cu înghițituri mici, doi litri de apă. Mănâncă multe fructe și mestecă mâncarea cât poți de mult. Evită alcoolul, tutunul și medicamentele în afara cazului în care nu urmezi vreun tratament pentru vreo afecțiune. Baia zilnică este un obicei pe care îl datorezi propriei tale demnități.

REGULA VIEȚII NR. 2:
Alungă din spiritul tău orice idee de pesimism, de resentiment, de ură, de plictiseală, de tristețe, de răzbunare sau de sărăcie, în ciuda tuturor motivelor pentru care ele ar putea exista… Fugi de orice ocazie de-a avea de-a face cu oameni care sunt vicioși, josnici, dezaprobatori, leneși și bârfitori; evită de asemenea oamenii care sunt vanitoși sau vulgari, pe cei care au o capacitate naturală inferioară de înțelegere sau pe cei ale căror subiecte de conversație sunt senzualiste.

REGULA VIEȚII NR. 3:

Fă cât mai mult bine cu putință…

Ajută orice persoană care s-ar putea afla în nevoie, însă niciodata să nu ai o slăbiciune pentru pentru cineva mai mult decât trebuie. Trebuie să ai grijă de energia proprie și să eviți formele inutile de sentimentalism.

REGULA VIEȚII NR. 4:
Uită orice ofensă, sau mai bine, străduiește-te să te gândești la binele și bunăstarea celui mai mare dușman al tău… Sufletul tău este un templu care nu trebuie să fie niciodată corupt de ură. Suntem cu toții ființe minunate care sunt călăuzite de o voce interioară. Ai în vedere însă faptul că această voce nu îți va vorbi deodata. Este nevoie să te pregătești pentru ea în timp, distrugând straturile suprapuse ale vechilor comportamente, gânduri și greșeli care îți apasă sufletul. Sufletul este divin și perfect în sine, însă lipsit de putere din cauza metodelor imperfecte pe care i le-ai furnizat pentru manifestarea sa.

REGULA VIEȚII NR. 5:
Retrage-te în fiecare zi într-un loc unde nimeni nu te poate deranja, cel puțin pentru jumătate de oră… Stai cât mai confortabil cu putință, cu ochii pe jumătate închiși și fără să te gândești la nimic. Acest lucru întărește puternic creierul și spiritul și te pune în contact cu energiile bune. În această formă de meditație și tăcere, ne pot veni idei strălucite, capabile să ne schimbe întreaga existență. În cele din urmă, toate problemele tale vor fi rezolvate victorios de vocea interioară care te va ghida în acele momente, împreună cu conștiinta ta. Acesta este diamantul de care vorbea Socrate.

REGULA VIEȚII NR. 6:

Menține o tăcere absolută asupra tuturor chestiunilor personale…

Ca și cum ai fi făcut un jurământ solemn, abține-te de a expune celorlalți, chiar și celor mai intimi prieteni sau rude, ceea ce gândești, auzi, știi, înveți, suspectezi sau descoperi. Cel puțin pentru o perioadă de timp, ar trebui să fii o casă cu ziduri sau o grădina închisă. Aceasta este o regulă de mare importanță.

REGULA VIEȚII NR. 7:
Niciodată să nu te temi de oameni sau de ceea ce ar putea aduce mâine…
Să ai un suflet puternic, curat și totul se va arăta a fi cum nu se poate mai bine. Niciodată să nu te gândești la tine ca fiind slab sau singur deoarece în spatele tău se află armate puternice pe care nici nu ți le poți imagina– nici chiar și în cele mai îndepărtate visuri . Dacă îți ridici moralul, atunci nu va exista niciun rău care să te atingă. Singurul dușman de care trebuie să te temi ești tu însuți. Teama și neîncrederea în viitor sunt mamele tuturor eșecurilor și aduc cu ele dezastru.(…sursa totulpentrusuflet )

Nu suntem totuna cu mintea noastră

9 thoughts on “Reguli de viata ale lui Paracelsus-Suntem ființe minunate”

  1. Rădulescu Cornelia

   TOT CE NE-AI TRANSMIS AU MARE IMPORTANTA ÎN VIATA NOASTRĂ DE ZI CU ZI TREBUIE SĂ ÎNCERCĂM SA RESPECTAM ACESTE PRINCIPII

 1. Salut! Poti prezenta o sursa a celor 7 reguli pentru ca in tratatele sale sigur nu am intalnit vorbindu-se despre tutun (nu era ajuns in Europa). De asemenea, el personal, era alcoolic si isi invita chiar si pacientii sa bea impreuna cu el. Nu contest calitatile sale de medic pentru ca nu degeaba il studiez si il apreciez enorm. Insa cele mentionate in acest articol nu au fost enuntate niciodata de Paracelsus.
  Iti multumesc pentru intelegere!

 2. Misleanu Sorin

  Sunteți minunați ! Succes pe calea vieții tuturor ! Sunt sfaturi demne de a fi luate în considerație și a le aplica în viață .

 3. Pingback: Lectii de Spiritualitate Personala-folosirea voinței

 4. Pingback: Liniştea vorbeşte - Dincolo de mintea care gândeşte

 5. Pingback: Cum mănânci, aşa trăieşti! - reguli de aur ale alimentaţiei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: