PUTEREA DIN INTERIOR – în contact cu Puterea Lăuntrică

PUTEREA DIN INTERIOR - în contact cu Puterea Lăuntrică

“Cu cât te vei conecta mai intim la Puterea dinlăuntrul tău, cu atât mai liber vei fi în toate domeniile vieţii.”

Cine eşti tu? De ce te afli aici? Care sunt convingerile tale legate de viaţă?

Timp de mii de ani, oamenii care au căutat răspunsurile la aceste întrebări le-au găsit numai scufundându-se în interior. Ce înseamnă acest lucru? Eu cred că există o Putere în interiorul fiecărui om care îl direcţionează plină de iubire către o stare de sănătate perfectă, către relaţii ideale, către o carieră optimă, şi care poate revărsa asupra lui o mare prosperitate. Pentru a dispune de toate aceste lucruri, noi trebuie mai întâi de toate să credem că ele sunt posibile. în al doilea rând, noi trebuie să ne eliberăm de acele tipare şi program e interioare care generează condiţii exterioare pe care nu le dorim în viaţa noastră.

Noi putem face acest lucru scufundându-ne în interior şi intrând în contact cu Puterea Lăuntrică pentru că ea ştie ce anume este cel mai bine pentru noi. Dacă vom accepta să ne abandonăm întreaga viaţă în mâinile acestei Puteri din interiorul nostru care ne iubeşte şi care ne susţine atât de mult, noi ne vom putea crea o viaţă mai plină de iubire şi mai prosperă.

Eu cred că mintea noastră este întotdeauna conectată la Mintea Unică Infinită. De aceea, întreaga cunoaştere şi înţelepciune care există ne stă în permanenţă la dispoziţie. Cu toţii suntem conectaţi la această Minte Infinită, la această Putere Universală care ne-a creat, prin acea scânteie de lumină care există în inima noastră, numită Şinele superior sau Puterea dinlăuntrul nostru. Puterea Universală îşi iubeşte toate creaturile. Ea este o Putere a binelui şi controlează tot ceea ce există în viaţa noastră. Ea nu cunoaşte ura, minciuna sau pedeapsa, ci este iubire pură, libertate, înţelegere şi compasiune.

De aceea, este foarte important să ne abandonăm întreaga viaţă Sinelui nostru superior, întrucât numai prin intermediul lui putem avea noi acces la tot ce este mai bun pentru noi. Noi trebuie să înţelegem că avem opţiunea de a folosi această putere în orice fel dorim. Dacă optăm pentru a trăi în trecut, regurgitând la infinit situaţii şi condiţii negative care s-au petrecut de mult, noi riscăm să rămânem blocaţi în situaţia în care ne aflăm. Dacă luăm însă decizia conştientă de a nu rămâne victimele trecutului şi de a ne crea o viaţă nouă, această Putere dinlăuntrul nostru ne susţine şi în viaţa noastră apar experienţe noi, din ce în ce mai minunate.

Personal, nu cred în două puteri diferite, întrucât nu există decât un singur Spirit infinit. Este foarte uşor să dai vina pe diavol sau pe ei. în realitate, noi singuri ne creăm viaţa pe care o avem, prin folosirea înţeleaptă sau greşită a acestei puteri. Dacă există, diavolul există în inima noastră, prin condamnarea celor care sunt diferiţi de noi. Din fericire, noi avem întotdeauna la dispoziţie libertatea de a alege.

Responsabilitate versus vinovăţie

Eu cred de asemenea că noi contribuim personal la crearea tuturor condiţiilor care se manifestă în viaţa noastră, deopotrivă a celor bune şi a celor rele, prin tiparele mentale şi emoţionale pe care le cultivăm . Gândurile pe care le emitem sunt întotdeauna susţinute de emoţii, iar viaţa noastră se modelează inevitabil după aceste gânduri şi după aceste emoţii. Asta nu înseamnă că trebuie să ne învinovăţim singuri pentru tot ce nu merge bine în viaţa noastră. Există o mare diferenţă între a fi responsabil şi a te simţi vinovat, sau a-i învinovăţi pe alţii.

Atunci când vorbesc despre responsabilitate, eu mă refer de fapt la asumarea puterii. învinovăţirea nu înseamnă altceva decât renunţarea la puterea personală. Responsabilitatea ne dă puterea de a aduce schimbările dorite în viaţa noastră. Dacă preferăm să jucăm rolul victimei, noi ne folosim această putere personală pentru a ne simţi neajutoraţi, în schimb, dacă ne decidem să ne asumăm responsabilitatea pentru propria viaţă, noi nu mai pierdem timpul acuzându-ne singuri sau acuzându-i pe alţii din exterior.

Unii oameni se simt vinovaţi pentru bolile, sărăcia sau problemele pe care şi le-au creat singuri. Ei optează pentru a interpreta responsabilitatea ca vinovăţie (în mass-media, acest sentiment este cunoscut chiar prin expresia: vinovăţie de tip New Age). Aceşti oameni se simt vinovaţi deoarece consideră că au dat greş. În realitate, ei percep întreaga realitate prin prisma vinovăţiei, dintr-un fel de masochism care îi face să se învinovăţească pentru orice. Nu despre acest sentim ent vorbesc eu aici.

Dacă ne putem folosi de problemele şi de bolile noastre ca de nişte ocazii pentru a reflecta la schimbările pe care ar trebui să le introducem în viaţa noastră, noi ne asumăm puterea personală de care dispunem. Foarte mulţi oameni care se vindecă de boli teribile ajung să afirme că acestea au fost lucrul cel mai minunat care li s-a întâmplat vreodată, întrucât le-a oferit şansa de a-şi privi viaţa dintr-o altă perspectivă. Pe de altă parte, există destui oameni care gândesc cu totul altfel: „Sunt o victimă. Vai mie! Te rog, doctore, vindecă-m ă!“ După părerea mea, aceşti oameni vor avea probleme serioase inclusiv după ce se vor vindeca.

Responsabilitatea este capacitatea noastră de a reacţiona în faţa unei anumite situaţii. Noi avem întotdeauna de ales. Asta nu înseamnă că noi trebuie să negăm ceea ce suntem şi situaţia în care ne aflăm (şi pe care ne-am creat-o singuri). Înseamnă doar că noi ne putem recunoaşte propria contribuţie la situaţia creată. Prin asumarea acestei responsabilităţi, noi căpătăm puterea de a ne schimba. De pildă, ne putem spune: „Ce pot face pentru a schimba această stare de lucruri?” Este foarte important să înţelegem că toţi oamenii dispun de putere personală, întotdeauna. Depinde numai de ei cum o folosesc.  Tot mai mulţi oameni încep să înţeleagă la ora actuală că provin din familii disfuncţionale. Ei poartă cu ei tot felul de sentimente negative legate de ei înşişi şi de relaţiile pe care le-au avut. Propria copilărie a fost marcată de violenţă, inclusiv de abuzuri sexuale.

Am crescut tânjind după iubire şi după afecţiune, şi fără să cunosc ce înseamnă respectful de sine. Chiar şi după ce am plecat de acasă la vârsta de 15 ani, am continuat să experimentez abuzul sub cele mai variate forme. La acea vreme nu-mi dădeam seama că aceste experienţe sunt atrase de tiparele mentale şi emoţionale pe care le-am învăţat în primii ani ai vieţii mele şi pe care le reiterăm tot timpul. Copiii reacţionează frecvent la atmosfera mentală pe care o cultivă adulţii din jurul lor. Personal, am experimentat de timpuriu teama şi abuzul, şi am continuat să recreez aceste experienţe inclusiv după ce am crescut. La acea vreme nu înţelegeam că aveam puterea de a schimba aceste tipare. Eram complet lipsită de compasiune faţă de mine însămi, întrucât consideram că lipsa de iubire şi de afecţiune din viaţa mea se datora faptului că eram o persoană rea.

Toate evenimentele pe care le-ai experimentat în viaţa ta de până acum au fost create de gândurile şi de convingerile tale din trecut. Nu îţi privi niciodată trecutul cu un sentiment de ruşine. Dimpotrivă, consideră că el a contribuit decisive la îmbogăţirea vieţii tale, dându-i sens şi semnificaţie, în caz contrar, nu ai fi ajuns unde te afli acum. Nu are niciun rost să te condamni singur pentru că, demult, nu ai procedat altfel. La vremea aceea ai făcut ce ai considerat că este mai bine pentru tine. Eliberează-te de trecut prin puterea iubirii şi fii recunoscător că te-a ajutat să te maturizezi şi să ajungi la această nouă conştiinţă de sine.

Trecutul nu există decât în mintea noastră şi în interpretarea pe care i-o dăm la ora actuală. Acesta este singurul moment pe care îl trăim . Acesta este singurul moment în care simţim şi în care trăim experienţele vieţii. Felul în care procedăm acum creează fundamentul pentru experienţele noastre de mâine. De aceea, acesta este momentul cel mai bun pentru a lua o decizie. Noi nu putem face nimic mâine, la fel cum nu putem face nici ieri. Acum este singurul moment în care putem acţiona. De aceea, este foarte important ceea ce spunem, ce gândim şi ce facem în acest moment.

Dacă vom începe să ne asumăm în mod conştient gândurile şi cuvintele noastre, noi vom avea la dispoziţie o trusă de instrumente extrem de utile, pe care le vom putea folosi pentru a ne modela viitorul aşa cum dorim. Ştiu că sună simplist, dar reţine: punctul de putere se află întotdeauna în momentul prezent. Este foarte important să înţelegi că nu mintea ta te controlează pe tine. Tu eşti cel care o controlează pe ea. Sinele Superior este cel care deţine controlul. Tu poţi renunţa oricând doreşti să mai emiţi vechile gânduri. Dacă vechiul tău mod de a gândi încearcă să revină şi îţi spune: „E prea greu să mă schimb”, preia imediat controlul mental. Spune-I minţii tale: „Optez acum pentru a crede că îmi este tot mai uşor să introduc aceste schim bări în bine“.

Repetă de mai multe ori această conversaţie cu mintea ta, până când aceasta acceptă că ai preluat controlul şi că nu te joci. Imaginează-ţi că gândurile tale sunt ca nişte picături de apă. Un singur gând sau o singură picătură de apă nu înseamnă foarte mult. Dacă vei repeta însă noile gânduri de nenumărate ori, vei observa mai întâi o pată umedă pe covor, apoi o baltă mică, apoi un iaz. Dacă vei continua să perseverezi, iazul se va transform a într-un lac, iar acesta într-un ocean. Ce fel de ocean îţi creezi tu? Unul poluat, toxic şi nepotrivit pentru a înota în el, sau unul cu apa curată, de un albastru impecabil, care te invită să înoţi în apele sale răcoritoare?

Mulţi oameni îmi spun: „Nu pot să încetez să mă gândesc la asta“ . Eu le răspund: „Ba da, poţi“. Tu de câte ori ai refuzat să emiţi un gând pozitiv? La urma urmelor, tot ce trebuie să faci este să îi spui minţii tale că asta intenţionezi. Trebuie să iei decizia de a înceta cu gândurile negative. Nu vreau să spun cu asta că trebuie neapărat să te lupţi cu ele, dacă doreşti să schimbi lucrurile în bine. Atunci când apare un gând negativ, poţi să i te adresezi pur şi simplu: ,Bine, mulţumesc pentru că mi-ai împărtăşit opinia ta“. Procedând în acest fel, tu nu negi realitatea gândului respectiv, dar nici nu îi transferi puterea ta personală. Repetă-ţi cât mai des că nu mai eşti de acord să te cantonezi în zona gândurilor negative, că doreşti să îţi creezi un nou mod de a gândi.

Aşa cum spuneam, nu trebuie să te lupţi cu gândurile tale. Recunoaşte-le, dar apoi mergi mai departe pe drumul tău. Nu te afunda în marea propriei tale negativităţi. Mai bine pluteşte la suprafaţa oceanului vieţii. Menirea ta este să fii o expresie minunată şi plină de iubire a vieţii. Viaţa aşteaptă ca tu să te deschizi către ea, adică să te simţi vrednic să primeşti toate lucrurile bune pe care ţi le-a pregătit. Înţelepciunea şi inteligenţa Universului îţi stau la dispoziţie. Tu te poţi folosi oricând doreşti de ele. Viaţa nu are alt rol decât acela de a te sprijini. Ai încredere că Puterea ta Interioară te va sprijini atunci când vei avea nevoie de ea.

Dacă te simţi speriat, este foarte util să îţi conştientizezi respiraţia. Energia pe care ţi-o aduce ea este cea mai preţioasă substanţă pe care ţi-o oferă viaţa, şi ea îţi este oferită gratuit. Mai mult, ea îţi este oferită din abundenţă; tu nu trebuie să te temi că va veni un timp când această energie se va termina. Este curios că deşi accepţi acest cadou minunat pe care ţi-l face viaţa fără să te gândeşti prea mult la el, tu nu te laşi la fel de uşor convins că viaţa îţi poate oferi orice altceva ai nevoie. A sosit timpul să înveţi cât de mare este propria ta putere şi cât de multe lucruri poţi face cu ajutorul ei.

Pătrunde în interiorul fiinţei tale şi descoperă cine eşti cu adevărat. Cu toţii avem opţiuni diferite. Tu ai dreptul să faci propriile alegeri, la fel cum eu am dreptul să le fac pe ale mele. Indiferent ce se întâmplă în lume, singurele lucruri pe care le poţi schimba sunt cele care ţi se potrivesc. În acest scop, tu trebuie să intri în contact cu înţelepciunea ta interioară, întrucât aceasta te cunoaşte cel mai bine şi ştie care sunt toate soluţiile la problemele care te frământă. Ce-i drept, nu întotdeauna este foarte uşor să îţi asculţi propria voce interioară atunci când prietenii şi familia îţi spun ce ai de făcut. Şi totuşi, toate răspunsurile la toate întrebările pe care ţi le vei putea pune vreodată se află în tine însuţi, chiar acum.

Ori de câte ori îţi spui: „Nu ştiu“, tu îi trânteşti în nas uşa înţelepciunii tale interioare. Mesajele pe care le primeşti de la Şinele tău superior sunt pozitive şi te sprijină întotdeauna. Dacă primeşti mesaje negative, acestea provin cu siguranţă de la ego şi de pe nivelul minţii umane, sau poate chiar al imaginaţiei tale, ceea ce nu înseam nă că mesajele pozitive nu pot veni prin intermediul imaginaţiei şi al viselor (acest lucru se întâmplă chiar foarte frecvent). Susţine-te singur şi fă cele mai bune alegeri pentru tine însuţi.

Dacă ai îndoieli, pune-ţi următoarele întrebări: „Este aceasta o decizie plină de iubire în ceea ce mă priveşte? Este ea corectă în clipa de faţă ? “ Mai târziu, peste o zi, o săptămână sau o lună, tu vei putea lua oricând doreşti o altă decizie. Până atunci însă, pune-ţi aceste întrebări. Pe măsură ce învăţăm să ne iubim pe noi înşine şi să avem încredere în Puterea noastră superioară, noi devenim co-creatori, alături de Spiritul Infinit, ai unei lumi pline de iubire. Iubirea noastră faţă de noi înşine ne transformă din nişte victime în nişte învingători, atrăgând în viaţa noastră experienţe dintre cele mai minunate. Nu ai observat cât de atrăgători sunt în mod natural oamenii care se simt bine în pielea lor? Ei au un „ceva“ al lor care îi face să fie pur şi simplu minunaţi. Sunt fericiţi cu viaţa pe care o au şi atrag cu uşurinţă tot ceea ce îşi doresc.

Personal, am învăţat cu mult timp în urmă că eu sunt una cu Prezenţa şi cu Puterea lui Dumnezeu. Am înţeles cu această ocazie că întreaga înţelepciune şi înţelegere a Spiritului Universal rezidă în mine, călăuzindu-mă în tot ceea ce fac. Aşa cum stelele şi planetele îşi urmează neabătute traiectoriile orbitale, şi eu mă simt integrată în ordinea divină. Chiar dacă nu înţeleg tot ce se întâmplă cu ajutorul minţii mele umane limitate, pe un nivel subtil, cosmic, eu ştiu că mă aflu în locul potrivit, la momentul potrivit, şi că fac ceea ce trebuie. Experienţa mea actuală reprezintă piatra de temelie pentru accesul meu la un nou nivel de conştiinţă şi pentru tot felul de oportunităţi.

Tu cine eşti? Ce lecţie ai venit să înveţi în această lume? Ce lecţie ai venit să le predai semenilor tăi? Cu toţii avem o menire unică. Noi suntem mult mai mult decât personalităţile noastre, decât problemele cu care ne confruntăm, decât temerile şi bolile care ne lovesc. Noi suntem mult mai mult decât trupul nostru. Suntem conectaţi cu toţi ceilalţi oameni de pe această planetă şi cu întreaga viaţă care există. Suntem cu toţii spirit, lumină, energie, vibraţie şi iubire, şi avem cu toţii puterea de a da un sens spiritual profund vieţii noastre.

Louise L. Hay

 

%d blogeri au apreciat: