Percepția Realității – Gândurile sunt alcătuite din energie

Percepția Realității - Gândurile sunt alcătuite din energie

     Noi ne-am obişnuit să percepem lucrurile în conformitate cu sistemele convingerilor noastre. Convingerile legate de lumea fizică se formează de la cea mai fragedă vârstă. La şcoală, copilul învaţă că dacă nu se ţine bine de barele din sala de sport va cădea şi se va lovi în mod dureros. Ceea ce nu îşi poate imagina el este faptul că oricât de solide i s-ar părea, atât barele cât şi solul sunt alcătuite din energii aflate în vibraţie.

Oricât de mult ne-am dori noi să credem că lumea este aşa cum ne-o imaginăm, Einstein, Tesla şi alţi savanţi au demonstrat că Universul este mult mai complex şi mai minunat decât credem noi. Probabil că eşti familiarizat cu expresia: „Cunosc cutare lucru cum îmi cunosc palma (ca-n palmă).” Problema este: cât de bine îţi cunoşti tu propria palmă?

      Să analizăm puţin acest lucru. Ochii tăi văd suprafaţa pielii palmei, cu ridurile, amprentele şi firele sale de păr. într-adevăr, tu îţi cunoşti foarte bine palma, dar numai din această perspectivă. Dacă o priveşti însă la microscop, tu nu mai vezi pielea şi ridurile ei, ci te trezeşti în faţa unei planete ciudate, acoperită cu dealuri şi văi.

Dacă măreşti şi mai mult puterea microscopului, astfel încât acesta să mărească suprafaţa pielii de 20.000 de ori, vei vedea o mare de celule. Dacă vei mări şi mai mult imaginea, vei observa moleculele din care sunt alcătuite acestea, apoi atomii, iar în final norii de energie subatomică ce alcătuiesc aceşti atomi: electronii, protonii, neutronii şi celelalte particule subatomice. Deşi continui să ai în faţă propria ta palmă, aceasta nu mai seamănă deloc cu cea pe care o cunoşteai.

Dacă o priveşti cu ajutorul ochilor, palma ta pare solidă.

Dacă o apeşi pe nisipul ud, ea va lăsa o amprentă cât se poate de concretă.  La un nivel microcosmic, în palma ta există însă foarte mult spaţiu liber. De pildă, spaţiul dintre doi electroni alăturaţi care se rotesc este în proporţie de 99,99999999% gol. Cu alte cuvinte, mâna ta este în proporţie de 99,99999999% goală! Dacă ai putea elimina întregul spaţiu gol din mâna ta, aceasta ar deveni atât de mică încât ai avea nevoie de un microscop pentru a o putea vedea!

Deşi ar continua să conţină acelaşi număr de atomi şi ar cântări la fel de mult ca acum, ea ar dispărea din faţa ochilor tăi. Probabil că ai nevoie de puţin timp pentru a înţelege această idee. Palma ta pare solidă, dar în realitate ea este alcătuită dintr-o energie dinamică aflată într-o vibraţie constantă. La ora actuală, fizicienii au ajuns la concluzia că aşa-zisele „particule subatomice” din care este alcătuit atomul nici măcar nu sunt particule, motiv pentru care preferă să măsoare conţinutul atomului în „unităţi energetice“ pentru a fi mai corecţi.

Gândurile sunt alcătuite din energie

           La fel ca orice altceva din Univers, gândurile sunt alcătuite tot din energie. Energia gândurilor nu este limitată. Cu alte cuvinte, gândurile tale nu au un anumit volum şi o anumită localizare, aşa cum se întâmplă cu corpul tău fizic. Deşi tuturor ne place să credem că gândurile noastre nerostite rămân private şi ascunse în mintea noastră, acest lucru nu este adevărat. Noi suntem la fel ca o staţie radio care emite în permanenţă energia gândurilor noastre. Această energie umple imensitatea spaţiului, influenţând toate fiinţele în bine sau în rău.

Desigur, puţini sunt cei care chiar reuşesc să citească efectiv gândurile altor oameni, dar cu toţii detectăm într-o măsură mai mare sau mai mică energia acestor gânduri la nivel subconştient. Dacă doreşti să te convingi, este suficient să priveşti cu atenţie pe cineva de la spate şi vei vedea că în câteva clipe acesta îşi va întoarce capul şi se va uita la tine. Foarte mulţi oameni au trăit această experienţă. Dacă nu ţi s-a întâmplat niciodată, încearc-o. Vei vedea că nu dă niciodată greş!

Suntem cu toţii conectaţi

      Adevărul este că marea familie a umanităţii este conectată la nivel energetic. Atunci când un om suferă şi moare în colţul opus al planetei, noi îi simţim agonia la nivel subconştient şi suntem afectaţi de ea. Tragediile de orice fel sunt percepute global la nivel subconştient şi întreaga lume este afectată de ele. La fel, atunci când în lume se întâmplă ceva minunat, cu toţii ne bucurăm la nivel subtil. Faptul că suntem cu toţii conectaţi se manifestă adeseori sub forma unor gânduri subtile care trec pragul dintre mintea subconştientă şi cea conştientă, devenind efective.

Se spune că această conexiune energetică este extrem de puternică între mamă şi copilul ei. Într-adevăr, foarte multe mame simt intuitiv atunci când copilul lor are probleme. Nu întâmplător, acest fenomen este numit intuiţie maternă. Cel mai probabil, conexiunea pe care o avem cu toţii cu mama noastră este atât de puternică deoarece există un cordon ombilical spiritual care ne leagă de ea.

Gândurile sunt foarte puternice

       Gândurile noastre sunt extrem de puternice. Ori de câte ori rostim cu voce tare sau scriem ceea ce gândim, noi ne folosim de energia gândurilor noastre pentru a influenţa lumea din jur. Tot ceea ce se petrece în viaţa noastră se datorează gândurilor, convingerilor şi intenţiilor noastre.

Oamenii de ştiinţă au conceput experimente de laborator care au demonstrat în mod repetat că gândurile pot influenţa direct rata de creştere a plantelor, ciupercilor şi bacteriilor. William Tiller, fizician la Universitatea Stanford, a arătat că gândurile pot influenţa chiar şi instrumentele electronice.Studiile ştiinţifice au arătat că atunci când energia gândurilor este direcţionată în mod intenţionat, ea poate influenţa o altă persoană, indiferent dacă aceasta se află în imediata apropiere sau la mare distanţă.

Spre exemplu, dacă persoana care se concentrează se foloseşte de imagini mentale relaxante sau active, ea poate induce o senzaţie de calm sau de anxietate unei persoane- ţintă. Efectul este atât de concret încât poate fi măsurat în laborator prin răspunsul galvanic al pielii, o metodă extrem de sensibilă de măsurare a schimbărilor electrice la nivelul pielii.In aceste condiţii, îţi poţi imagina cu uşurinţă în ce fel te afectează pe tine propriile tale gânduri.

Mintea tuturor oamenilor rulează în permanenţă un monolog interior. Tu ce îţi spui? Foarte mulţi oameni se critică singuri de mult mai multe ori decât se laudă. Dacă te încadrezi în această categorie, dialogul interior negativ îţi poate face mai mult rău decât crezi.Nu este însă vorba numai de tine. Nu te-ai întrebat niciodată dacă ceilalţi oameni îţi pot simţi gândurile şi emoţiile legate de ei ?

Într-adevăr, mintea lor subconştientă detectează încontinuu vibraţiile gândurilor tale. Nu ţi s-a întâmplat niciodată ca un prieten să spună la un moment dat exact lucrul la care te gândeai tu? Sau să ştii instinctiv cine este la telefon înainte de a ridica receptorul, ba chiar înainte de a-i auzi târâitul? Acestea nu sunt simple coincidenţe, ci dovezi garantate ale puterii energiei gândurilor.

Dr. Bradley Nelson

Conștientizarea

 

5 thoughts on “Percepția Realității – Gândurile sunt alcătuite din energie”

  1. Pingback: Cele 10 Personalităţi PSIHOTOXICE ce îngreunează călătoria prin viaţă

  2. Pingback: REPROGRAMARE MENTALĂ POZITIVĂ - mintea înalta şi cea joasă

  3. Pingback: - Varsta de aur a Omenirii - Semnele trecerii in Era Varsatorului -

  4. Pingback: Ghizii spirituali – puteri superioare ce au grijă de noi

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: