Nu relația cu alt om ne împlineşte-rădăcinile în Dumnezeu

Nu relația cu alt om ne împlineşte-rădăcinile în Dumnezeu

Una dintre minciunile cu un impact dezastruos asupra noastră este aceea că în viaţă trebuie să-ţi cauţi jumătatea. Ni se inoculează această minciună, prin literatură, presă, filme, încă de când suntem copii. Ni se spune că nu putem fi fericiţi decât dacă ne găsim jumătatea.

De ce spun ca e o minciună?

 Pentru că fiecare om e chip al lui Dumnezeu, nu jumătate de chip. Şi nu relația mea cu alt om mă împlineşte, ci relaţia cu Dumnezeu. Dacă stau mereu în legatură cu Dumnezeu simt pace, bucurie, mângâiere, echilibru. Abia atunci relaţia mea cu alţi oameni poate deveni relaxată, neposesivă, iar gelozia, controlul, invidia şi toate celelalte care ne chinuie cad de la sine.

Doi oameni care trăiesc în Dumnezeu nu pot avea decât o relaţie foarte bună. Altminteri, eu n-am fericirea şi o aştept de la celălalt şi el o aşteaptă de la mine. De aici vin atâtea dezamăgiri, nefericiri şi drame. Omul crede că şi-a ales partenerul greşit şi de asta nu e fericit. Îşi caută alt partener şi, după un timp, simte același gol şi aceeaşi neîmplinire. Dar problema nu este acel partener, ci raportarea greşită la viaţă, că tu crezi că există o jumătate cu care poţi să formezi un întreg.

Noi, de fapt, ne avem rădăcinile în Dumnezeu, nu în alt om, iar seva, puterea noastră de viaţă vine de la Dumnezeu şi nu de la om. E clar atunci că împlinirea nu poate să fie decât în El. Nu de la alt om trebuie să aştept fericirea, ci de la Dumnezeu. Dacă am acea împlinire profundă în Dumnezeu, pot să am şi împlinirea familială, socială…

Şi mai e ceva: noi nu putem schimba pe nimeni, fiecare se schimbă numai dacă vrea. Mulți sunt nefericiţi pentru că încearcă să-şi schimbe “jumătatea”. Femeile, de exemplu, ştiu că bărbaţii cu care se căsătoresc au anumite defecte, vicii, neîmpliniri. Dar se însoțesc cu ei, sperând să-i schimbe.
Când iubesti pe cineva, nu te căzni să-l schimbi, căci nu vei putea. Roagă-te pentru el, dă-i un sfat, o carte, şi mai departe rămâne lupta lui cu el însuşi. Eu pot să-ţi pun în farfurie, dar nu pot să mănânc în locul tău, îţi arăt drumul, dar nu pot să merg în locul tău.

Problema nu e să-i schimbi pe altii, ci să te schimbi pe tine. Odată ce vom face asta mai mulţi, se schimbă şi lumea din jurul nostru…(astrodeva.wordpress.com)

 DAN POPOVICI

Cum te pot afecta emoțiile negative

 

5 thoughts on “Nu relația cu alt om ne împlineşte-rădăcinile în Dumnezeu”

 1. Desi de forma, comentariul meu se leaga de fond. Background-ul blogului dv. e prea tenebros, prea intunecat. Sunt un iluminist, un optimist incorigibil, imi place lumina in dauna intunericului. Pana la urma, negrul este indisolubil legat de tot ce e negativ in viata noastra. Si nu numai…
  In fond, ce ma amestec eu in „bucataria” unui blog pe care probabil ca n-am sa-l mai accesez niciodata ?!… Libertatea totala a omului este totusi de natura divina…

 2. Nimenidenicăieri

  Nu știu și nici nu vreau sa deranjez sau să estimez
  Dar sincer am impresia ca îndoctrinezi populația și cititori cu Dumnezeu
  Dacă exista in fiecare personă Dumnezeu așa înseamnă ca fiecare persoană știe ce face
  Și dacă nu este trezit înseamnă că așa vrea Dumnezeu pentru ca este in el
  Cea ce mă deranjeajă este ca nu exista cuvint sau mișcare fără a spune Dumnezeu
  Și dacă ai spus ca exista deja in mine nu pricep dece nu povestești ceva fantastic fără a spune Dumnezeu de 10000000000 ori
  Iartă-mă dar exagerezi scuzata ca spun
  Dar fiecare om este responsabil pt el și dacă vrei sa ajuți ajuta cu dumnezeul in mintea ta
  Vă iubesc și Iertați-mă
  Și eu sunt om

 3. Nimenidenicăieri

  Dreptate dau tuturor
  Asta nu înseamnă ca și judec pe cineva
  Mulți ne trezim in mijlocul furtuni și ne întrebăm ce căutam aici , de ce noi , de ce.
  Exact cum spune și Octavian Petre , avem timp

 4. Pingback: Puterea transformatoare a meditaţiei transcedentale

 5. Pingback: Aura Ghidului Spiritual - armonie cu Sinele Superior

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: