Gândirea – minunea şi înţelepciunea Creatorului

  Gândirea - minunea şi înţelepciunea Creatorului

    Prin natura sa, spiritul trebuie să fie activ. Activitatea sa este de două feluri: externă şi internă. Spiritul exercită activitatea externă asupra mediului său ambiant, iar activitatea internă se referă asupra corpului, său. Acum voi lămuri activitatea internă.

Cât va sta spiritul într-un sistem solar, corpurile sale fluidice – divin, cosmic, universic şi solar sau astronic — rămân, neschimbate. El îşi va păstra aceste haine până se întoarce din acest system la Centrul creaţiilor, în Laborator. Dar, trăind pe o planetă, corpul său planetar se epuizează, se consumă, se elimină încetul cu încetul. Pentru a-şi reface şi menţine corpul planetar, spiritul execută, involuntar, mişcări de dilatare şi contractare – pulsaţii asemănătoare plămânilor sau inimii omului – absorbind în mod automat fluidul planetar din atmosfera fluidică a planetei, în cazul nostru fluid terian.

Acest act corespunde hrănirii cu alimente a trupului vostru. După ce spiritul s-a încărcat până la saturaţie, urmează descărcarea. Dar pe când încărcarea cu fluid planetar se face automat, descărcarea se face voit. Dacă nu s-ar descărca, spiritul ar deveni mai greu, atracţia pământului s-ar exercita, într-o oarecare măsură, asupra sa, fiind atras spre suprafaţa pământului.

Dar cum se face această descărcare?

Descoperim şi aici minunea şi înţelepciunea Creatorului: Spiritul se încarcă automat şi se descarcă gândind. Spiritul este o scânteie, o particulă infinit de mică, dar oricât de mică ar fi gândeşte în veşnicie, este o fabrică de idei. Gândind, scânteia emite o forţă, o idee care se exercită asupra corpului său planetar. Ideea desprinde o particulă fluidică din corpul planetar, învelindu-se cu ea şi imprimându-i o anumită formă. Această formă fluidică porneşte prin spaţiu, sub forma unei unde.O înşiruire de astfel de forme fluidice constituie o gândire.

Aşadar spiritul se descarcă, se dezumflă, emiţând forme-gânduri. De la o vreme, corpul planetar s-a micşorat, şi prin o nouă pulsaţie, absoarbe o nouă cantitate de fluid şi aşa tot mereu. Astfel se petrec lucrurile cu spiritele de pe Pământ sau alte planete.

Dar entităţile aflate în Soare nu mai au corp planetar. Ele cum gândesc?

Ele gândesc ca orice scânteie gânditoare, numai că formele-gânduri în loc de fluid planetar, vor fi îmbrăcate cu fluid solar, materia corpului lor solar. Prin urmare, gândirea entităţilor solare se produce în mod identic cu a celor planetare, dar diferă materia fluidică învelitoare a formei lor, precum şi valoarea undei vibratorii.

Iată pentru ce numai entităţile solare pot prinde şi descifra gândirea entităţilor solare. În fine, marile Lumini din Sfera uriaşă a Laboratorului creator – de la cel mai mic până la cei din vârful piramidei – neavând un corp planetar sau solar, gândirea lor va fi alcătuită din fluid divin, Ele fiind învelite numai cu fluid divin.

Scarlat Demetrescu

ANDRONICONUL

1 thought on “Gândirea – minunea şi înţelepciunea Creatorului”

  1. Pingback: Atingerea cuantică - Transformarea esenţei,un mod diferit de a respira

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: