Cum a devenit Iisus un Christos…

10891698_761618603891371_6604812594877040195_n

„Am gasit aceasta informatie Intr-o cautare mai amanuntita din documentele lui Edgar Cayce, Alice Bailey, Evanghelia Varsatorului a lui Iisua Hristos, manuscrisele pierdute care au fost recent gasite In Tibet, India si In muntii Himalaya si prin channeling cu Djwhal Khul. Povestea lui Iisus Hristos Incepe cu mult Inainte de Incarnarea sa ca Iisus.Edgar Cayce di Djwhal Khul au enumerat vietile lui trecute. Conform lui Edgar Cayce, vietile trecute ale lui Iisus au fost :

Amilius, Adam, Melchizedek, Enoch, Zend, Ur, Asapha, Jeshua, Iosif, Joshua, Iisus). Djwhal Khul a mai adaugat înca doua care au precedat viata sa ca Iisus >Appolonius din Tyanna< si o încarnare Intr-un corp sirian în care sa înaltat în acest secol. Djwal Khul a confirmat lista lui Cayce. Amilius a fost primul nascut din Tatal, care a venit pe taramul Atlantian si si-a permis sa fie condus pe caile egoismului. Apoi a venit Adam, la fel ca In povestea cu Adam si Eva. Apoi a venit ca Melchizedek, Preotul din Salem. Apoi ca Zend care a fost tatal lui Zoroaster. Zoroaster a fost cel mai mare avatar din religia Persana.In cautarile mele am aflat ca Zoaster a fost una din Incarnarile lui Buddha. Apoi a venit ca Enoch,”omul care a mers alaturi de Dumnezeu”. Apoi a venit Asapha. Iosif a fost mentionat In vechiul testament ca fiind cel care purta haina cu multe culori si a fost aruncat în sant de catre fratii sai invidiosi.

Mai tarziu a devenit talmaduitor de vise al Pharaoh-ului. Apoi a venit ca Joshua, care a fost purtatorul de cuvant al lui Moise si a condus poporul evreu In tara promisa. In viata sa ca Iisus Hristos, El a luat cea dea 4-a initiere In momentul crucificarii. Ultimii 3 ani din viata sa el a fost eclipsat de „Hristos”. Hristos a fost nimeni altul decat „Lordul Maitreya”, care se afla In fruntea Ierarhiei Spirituale si a Marii Fratii a Luminii. Lordul Maitreya a fost gurul si profesorul lui Iisus. In ultimii trei ani din viata lui Iisus, ei au Impartit acelasi corp fizic. Lordul Maitreya a fost cel care a Inviat dupa crucificarea, nu Iisus. Iisus a primit cea de-a patra initiere prin care a devenit Maestru si a rupt roata reancarnarilor si nevoia de renastere. Djwhal Khul a mai spus un lucru fascinant despre momentul In care Isus era pe cruce.

Pe cruce, la un moment dat Iisus a spus: „Tata,de ce mai parasit?”. Eu,personal, am fost mereu confuz cu privire la aceasta afirmatie. Nu a sunat ca o afirmatie a unui Maestru. Djwhal a spus, In cartile lui Alice Bailey, ca el a spus asta pentru ca primea a patra initiere, care face legatura cu arderea sufletului sau a corpului cauzal, iar sufletul se Intoarce la monada sau la spirit. Ceea ce Iisus a experimentat a fost plecarea sufletului sau a Sinelui Superior, care a fost o experienta stranie pentru el ca sufletul sau i-a fost profesor pe parcursul tuturor Incarnarilor. El nu a realizat ca In acel moment monada i-a devenit profesor. In acel scurt moment el a experimentat pierderea sufletului pana la reconectarea lui cu spiritul. El a spus ulterior „Tata,iarta-i ca nu stiu ce fac”. Tatal este monada sau spiritul. Un aspect interesant este ca Iisus s-a nascut din „Fecioara Maria”, conform conceptiei lui Djwhal Khul si Cayce, care au spus ca Fecioara Maria si Iisus sunt din acelasi suflet, sau cum le numeste Cayce, suflete pereche.

Conform spuselor celor doi, Iisus cand sa reancarnat a primit a treia initiere. Mai interesant este faptul ca Iosif, sotul Fecioarei Maria,a fost nimeni altul decat Saint German. Cei trei Intelepti care l-au vizitat pe pruncul Hristos nu a fost nimeni altii decat Djwhal Khul, Kuthumi si El Morya. Singurul discipol care s-a Inaltat a fost, conform lui Djwhal Khul, Preaiubitul Ion,(Kuthumi).

ESENIENII. Urmatorul aspect al acestei fascinante povesti este Intelegerea comunitatii Eseniene In viata lui Iisus.Comunitatea eseniana a jucat un rol important In venirea lui Mesia, conform lui Cayce. Destul de straniu, esenienii nu au fost mentionati In Biblie. A Inceput sa se acorde o importanta esenienilor cand s-au descoperit sulurile de la Marea Moarta In anul 1947, In ruinile de la Qumran. Esenienii studiau astrologia, numerologia, frenologia si reancarnarea. Aceste credinte erau In conflict direct cu Invataturile lui Sadduces si au dus la persecutarea esenienilor. Una din caracteristicile principale ale esenienilor, care Ii distingeau de alte secte, era „asteptarea” venirii lui Mesia. Conform lui Edgar Cayce, numele „esenian” Inseamna de fapt „asteptare”. Iisus a venit sa aduca mai departe cunoasterea ca „Iubirea”este cea mai importanta lege. Pregatirea esenienilor a intrat Intr-o etapa cand au ales 12 fete, pentru a merge la templu de pe Muntele Carmel, pentru a se pregati sa devina mama lui Mesia. Maria a fost una dintre acesti copii. Conform lui Cayce, ele au fost pregatite cu exercitii fizice, mentale legate de castitate, puritate, iubire, rabdare.

Au avut parte de o dieta speciala pe tot parcursul pregatirii vietii spirituale. Seful esenienilor, în acele vremuri, era o femeie pe nume „Judy”. Era destul de neobisnuit ca o femeie sa fie seful unei secte In acele timpuri patriarhale. Judi a fost profet si profesor spiritual. A fost instruita nu doar In tainele iudaismului ci si In Invataturile apartinand culturilor Indiene, Egiptene si Persiene.Ea a mai fost vindecator si pastrator de Invataturi. Judy a fost cea care i-a recomandat lui Iisus sa calatoreasca pentru a studia In Egipt, India si Persia. Maria a avut doar 4 ani cand a intrat In templu. Conform lui Cayce, ea a fost aleasa de catre Arhanghelul Gabriel cand Maria avea 12 sau 13 ani. Maria a fost separata de ceilalti copii pentru pregatiri ulterioare.

Cayce a spus ca mariajul nu a avut loc decat dupa conceperea copilului sfant. Iosif, sotul ei,(Saint German)a fost deranjat cand a gasit-o pe Maria cu un copil In momentul nuntii. Alegerea ca Maria sa-i fie sotie nu a fost a lui. In acele vremuri, în familiile evreiesti erau aranjate casatoriile. Aranjarea acestei casatori a fost facuta de catre preoti. Lui Iosif nu i-a placut alegerea ca Maria sa-i fie sotie, dar si-a schimbat parerea cand o voce i-a transmis direct ca aceasta este „Voia Divina” . ANII NECUNOSCUTI DIN VIATA LUI IISUS Conform lui Cayce, Iisus a devenit Maestru In legea iudaica Inainte de a Implini 12 ani. Intre varsta de 12 si 14 /16 ani a Invatat profetiile de la „Judy”In casa ei din Carmel. Conform spuselor lui Cayce, el a fost trimis In Egipt, apoi In India pentru trei ani si apoi In Persia pentru pregatiri ulterioare. Din Persia a fost chemat Inapoi la moartea lui Iosif.

Apoi s-a Intors In Egipt pentru a Incheia pregatirea sa ca profesor. Invataturile sale primite In India au fost „acele curatari ale corpului necesare pentru pregatirea fizica si mental”. Iisus a fost Inregistrat cu numele de Jeshua. Numele grec este de fapt Iisus. Ambele nume sunt prescurtari ale numelui Jehoshua, care Inseamna ajutorul lui Jehovah sau Savior. Ion Baptistul a fost aparent cu Iisus In perioada petrecuta In Egipt, doar ca la o clasa diferita. Ion avea varsta de 17 ani. Iisus si Ioan Baptistul au fost In Heliopolis, Egipt pentru obtinerea preotiei, pentru examinare si testare. In cartea „Evanghelia Varsatorului a lui Iisus Hristos”de Levi, este o descriere a celor 7 nivele de initiere pe care Iisus le-a primit. Marea piramida a fost construita ca Templu al initierii pentru Marele conducator al Fratiei Luminii. Iisus a primit ultima initiere In aceasta piramida.

In Evanghelie este o referire la cele trei zile si nopti In mormant. Conform „Evangheliei Varsatorului a lui Iisus Hristos, Iisus a studiat religia Brahmica si Vedele In India. A calatorit de asemeni In Nepal, Tibet, Siria si Grecia. Prin channeling-ul lui Cayce, Levi si Djwhal s-au primit informatiile referitoare la calatoria de 17 ani lui Iisus In Est. Este fascinant ca sau gasit documente stravechi In Tibet si India provenind din timpul calatoriei lui Iisus acolo. La sfarsitul anilor 1800,Nacholas Notovutch, un jurnalist rus, a aflat de la lama de arhivele de la Lhasa, capitala Tibetului, unde au fost gasite sute de suluri stravechi care contin informatii despre viata profetului Iisus. In est a fost numit profetul „Issa”. El a gasit aceste documente si In 1894 a publicat versetele pretinzand ca au fost traduse de catre un alt traducator. In aceste documente au fost gasite descrieri din viata lui Buddha Issa, care a predicat doctrine sfinte In India,alaturi de copii Israelului”.

In aceste transcrieri se vorbeste de cum Iisus a devenit discipol Brahnim, a locuit trei ani alaturi de calugari budisti si a studiat scripturile budiste. Se spune ca a calatorit prin Nepal si Himalaya si pe urma a mers In Persia unde a studiat doctrinele lui Zarathustra sau Zoroaster. In 1992,Swami Abhedananda,a mers la Himis, In Tibet la fel ca Notovitch si a confirmat povestea. In 1925 Nicholas Roerich a vizitat Himis. El a publicat scrierile,pe care le-a gasit ls manastiri, care au completat informatiile publicate de Notovitch si Swami Abhedananca. El a publicat cartea „Altai/Himalaya,Inima Asiei si Himalayei”. In 1939, fara cunostinte anterioare despre legendele lui Issa, Elisabethei Caspari i-au fost aratate trei carti de catre un bibliotecar din Himis, care i-a spus ca „aceste carti spun ca Iisus a fost aici”! Este interesant ca perioada Intre 12 si 30 de ani este exclusa din biblie.

Este important sa Intelegem ca biblia nu a fost scrisa de Dumnezeu, chiar daca unii asta Incearca sa spuna. BIBLIA A FOST SCRISA DE O PERSOANA, IAR BIBLIA ESTE O INTERPRETARE A OMULUI SI NU O RELATARE DIRECTA A LUI DUMNEZEU. De aceea trebuie citita cu discernamant. Un alt aspect Il reprezinta Consiliul Ecumenic din 505 d.H. unde s-a decretat ca toate referirile legate de reancarnare trebuie scoase din biblie pentru ca nu au fost de acord cu acest concept. Acest eveniment poate fi observat In notitile luate de la Intalnirea respectiva, specificata In cartile de istorie. Biblia nu este doar interpretarea omului asupra conceptului despre Dumnezeu, dar este dovada ca omul sterge ceea ce nu Ii convine.

Cateva informatii fascinante pe care le-am gasit In documentele lui Cayce sunt legate de faptul ca Iisus a mai avut trei frati si surori. Iisus s-a nascut In neprihanire Inainte ca Maria si Iosif sa se casatoreasca. Iosif si Maria, dupa casatoria, au mai avut trei copii, conform lui Cayce. Doi baieti si o fata. Numele baietilor erau James si Jude. Maria cand a fost aleasa de Arhanghelul Gabriel au fost tunete si fulgere pe cer, conform spuselor lui Cayce. In templul esenienilor, era o scoala, unul dintre lucrurile pe care le Invatau era abilitatea de a face channeling.

Judy, conducatoarea Esenienilor, l-a invatat pe Iisus In casa ei de la varsta de 12 ani pana la vardta de 15/16 ani. L-a Invatat profetia, astrologia si calatoria sufletului unde Judy avea experienta. Conform lui Edgard, Iisus s-a nascut la miezul noptii. Esenienii, datorita darurilor de channeling si profetie, aveau cunostinte despre venirea lui Iisus iar venirea Sa a reprezentat principalul motiv pentru unirea celor trei Intelepti. O informatie interesanta spusa de Djwhal Khul, este ca Maria s-a Inaltat la sfarsitul vietii ei pe Pamant.

„Manualul Ascensiunii”

1 thought on “Cum a devenit Iisus un Christos…”

  1. Pingback: Principiul vindecarii universale - acţionează independent de orice tratament

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: