Când totul se prăbușește… amintește-ți zece lucruri

Când totul se prăbușește... amintește-ți zece lucruri

     În ciuda faptului că dispui de un anumit control asupra vieții tale, există anumite situații pe care nu le poți controla, acesta fiind unul dintre aspectele vieții pe care fiecare dintre noi trebuie să le acceptăm. Problemele de viață sunt inevitabile, dar intensitatea cu care acestea te afectează poate fi redusă considerabil știind din timp cum să abordezi situația atunci când aceasta-și face apariția. Atunci când simți că toul se prăbușește în jurul tău, nu uita să-ți amintești aceste zece lucruri:

Trebuie să am grijă de mine

În momentele în care totul pare să fie împotriva ta, amintește-ți că trebuie să ai grijă de tine orice s-ar întâmpla. Odihnește-te suficient, mergi la sală și acordă atenție în special activităților de relaxare. Atunci când ai mai multă grijă de tine, vei fi mult mai echipat să faci față problemelor.

Am trecut și înainte peste probleme – Unul dintre lucrurile pe care trebuie să ți le aminșeti în cazul în care treci printr-o perioadă dificilă din viața ta este să realizezi că ai mai avut parte de probleme și că ai reușit să treci peste ele până la urma. Nu trece cu vederea problemele din trecut pe care le-ai depășit cu succes. Amintește-ți de acele probleme! Cu siguranță astfel îți vei găsi tăria să faci față și problemelor prezente.

Nu poţi să controlezi totul, nici nu încerca ! – Există o mulțime de lucruri care nu se află sub controlul tău. Nu poți să schimbi trecutul, comportamentul unei alte persoane sau problemele de sănătate ale persoanei iubite. Nu-ți pierde timpul încercând să schimbi alți oameni sau încercând să faci ca lucrurile să stea diferit atâta timp cât nu ai niciun control asupra acestor aspecte. Acceptarea este singura soluție în aceste situații.

Există și o parte pozitivă – Indiferent de cât de negativă poate să pară o situație, există si o parte pozitivă. Privind astfel lucrurile, vei învăța o lecție de viață, în loc să o ignori. Probabil vei învăța să nu mai repeți aceeași greșeala, iar în viitor vei evita să mai faci aceași greșeală.

“Mă descurc cu asta!” – Lipsa de încredere în situaţiile în care ai parte de perioade dificile reprezintă o sursă de stres în plus. Unul dintre cele mai bune modalități prin care poți să treci cu brio peste situațiile dificile este să-ți amintești că te poți descurca cu orice-ți apare în cale. Chiar dacă o să fii nervos, supărat, dezamăgit sau rănit, nu o să te omoare. Poți să treci peste aceste lucruri.

Multe dintre aceste lucruri nu o să conteze în câțiva aniMajoritatea problemelor pentru care suntem îngrjorați în momentul de față, nu o să conteze cu adevărat în zece ani de acum încolo. Amintește-ți că, indiferent de lucrurile care merg prost în acest moment, acest moment este doar o mică parte a vieții tale. Chiar dacă treci printr-o problemă dificilă, precum apariția unei probleme de sănătate, amintește-ți ca o mulțime de lucruri o să se schimbe în bine în câțiva ani de acum încolo. Întotdeauna când ai o problemă întreabă-te „Cum o să mă afecteze peste 5 ani ?”

Poți cere ajutorul celor din jurul tău – Este destul de dificil să ceri ajutorul celor din jurul tău uneori. Cu toate acestea, este una dintre cele mai bune soluții în cazul în care treci printr-o perioadă dificilă. Spune-le oamenilor cu ce te pot ajuta în cazul în care se oferă să-ți fie de ajutor. Nu-ți fie frică să-ți suni prietenii și familia să le ceri ajutorul, indiferent dacă ai nevoie de ajutor moral, financiar sau emoțional.

Dispui de un anumit grad de control

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să ți le amintești este ca ai un anumit grad de control asupra situației. Acel grad de control face referire la reacția și la atitudinea ta față de situația respectivă. Concentrează-te asupra aspectelor pe care le poți controla, nu asupra celor pe care nu le poți controla.

Anumite lucruri merg așa cum trebuie – Atunci când lucrurile nu merg cum trebuie, este destul de dificil să realizezi lucrurile pe care le faci așa cum trebuie. Este foarte ușor să elimini din peisaj aspectele pozitive și să te concentrezi doar asupra celor negative. Amintește-ți că anumite lucruri chiar merg așa cum trebuie. Privește lucrurile pozitive, indiferent de cât de mici sunt acestea.

Și acestea o să treacă – Uneori situațiile negative îți oferă impresia că o să dureze o veșnicie. Indiferent dacă ai de-a face cu aspecte legate de locul de muncă, probleme de familie sau situații stresante, foarte puține probleme trăiesc o veșnicie. Așa că amintește-ți că lucrurile nu stau chiar așa de rău. – (e-dimineata.ro)

Dumitru Constantin Dulcan: „Nu vom supraviețui fără întoarcerea la Dumnezeu!”

6 thoughts on “Când totul se prăbușește… amintește-ți zece lucruri”

  1. 100% GRATIS pe internet in intreaga lume! 100% detinut si controlat de tine! Primesti 5 actiuni gratuite pe stoc la inscriere intr-o companie unde castigi dolari (in curand) mai multe miliarde! Plus 5 unitati gratuite de partajare a profitului! In plus, poti castiga mai multi bani, actiuni pe stoc, bonusuri, concursuri, locuri de munca si multe altele! Toate GRATIS 100%! TOTDEAUNA – garantat! Cere informatii la adresa de email : marlena_ci@yahoo.com

  2. Pingback: Sfaturi transmise de seniorii japonezi-şansa de a te găsi

  3. Pingback: 10 lucruri fantastice despre Romania - de toate pentru toti si mai mult

  4. Pingback: Forța infinită a câmpului mental - de toate pentru toti si mai mult

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: